/header.jpg

Koleje Tul v Liberci

Nápověda pro nováčky na kolejích technické univerzity v Liberci.

Ověření stavu žádosti o kolej. Informace o přidělené koleji jsou dostupné od určitého data na adrese https://koleje.tul.cz/rezervace/, pro vyhledávání použijte Vaše rodné číslo. Více na www.koleje.tul.cz Vánoce na kolejích Harcov. V době vánočních svátků jsou obvykle koleje uzavřeny od 22.12 do 27.12. Nezoufejte ale že by jste se na kolej nedostali. V těchto dnech je vstup na bloky možný s použitím studentských čipových karet ISIC.
 

Ubytovací stipendium

Ubytovací stipendium mohou pobírat i studenti, kteří na kolejích nebydlí a splňují podmínky pro jeho přiznání. Pro získání ubytovacího stipendii je nutné splnit podmínky dané Stipendijním řádem TUL více na http://stag.tul.cz/ubytstip. Výše stipendia je stanovena rektorem univerzity, z celkového počtu studentů, kteří na něj mají nárok. O přidělení ubytovacího stipendia si podejte žádost též na Stagu. Stačí vyplnit jednoduchý formulář. Stipendium chodí na váš osobní účet. Výplata probíhá zpětně za každé čtvrtletí. Více o ubytovacím stipendiu na stag.tul.cz/ubytstip.

Služby na koleji.

Internet a kolejní síť, kolej Harcov je kompletně zasíťována, v každém pokoji (buňce) jsou k dispozici 2 síťové zásuvky. Síť je připojena k optice,stejně jako všechny budovy školy. Pokud je na pokoji potřeba více zásuvek, musíte to vyřešit přes switch. Cena za připojení k internetu je již zahrnuta v kolejném bez ohledu na to zda ho využíváte.

Tisk  a síťové tiskárny. Tisk na koleji je možný přes sítové tiskárny. Tiskárny jsou umístěné na vrátnici a jsou připojené do kolejní sítě. Tiskárny je nutné nejprve n PC nainstalovat, více na http://tisk.kasro.cz/ Navíc budete potřebovat ISIC kartu s čipem. Na tiskárnách lze také jednoduše kopírovat a je možné zakoupit volné listy papíru A4 a A3 dle aktuálního ceníku.

Blízká sportovní hala nabízí na Harcově i širokou možnost všemožných sportů a aktivit

Na Harcovských kolejí se pořádá i množství kulturních a společenských akcí, navíc vám nikdo nebude bránit se angažovat. Můžete vymyslet zorganizovat a rozjet různé akce, záleží jen na vás. Máte tak možnost se zapojit jako divák, účastník či organizátor. Studentská komunita na Harcově je velice dynamická, každý rok zde odchází mnoho členů a po prázdninách přijede zas mnoho nových tváří.

LIANE - internet na koleji Harcov

LIANE je jméno počítačové sítě na technické univerzitě v Liberci. V síti Liane je současné době několik tisíc počítačů. Vedení sítě LIANE sídlí v budově A, 3. patro, místnost 04023. Zde Vám tedy pomohou s problémy, zapomenutými hesly, nastavením atd. Pře návštěvou se informujte o úředních hodinách. kontakt na elektronickou poštou je Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky (linka 3720). Na Harcově je i kancelář, kterou najdete v suterénu budovy B. Potřebujete-li změnit heslo, kontaktujte prosím vaše studijní oddělení. V síti LIANE máte k dispozici: přístup do sítě LIANE a do Internetu prostřednictvím drátové či bezdrátové infrastruktury, centrální uživatelské jméno a heslo sítě, které se používá k ověřování řady služeb poskytovaných různými částmi TU, účet elektronické pošty s adresou Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. v případě shody jména Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., atd.

Elektronická pošta: emaily na Technické univerzitě v Liberci.

Každý student TUL dostává automaticky vlastní mail adresu s jeho jménem + @tul.cz (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) Velikost email schránky je 0,5 GB. Pro maily lze využít buď specializovaného poštovního klienta nebo běžného WWW klienta prostřednictvím WWW rozhraní poštovního systému. Poštovní klienti nabízejí větší pohodlí a lepší funkce. Nabídka klientů je široká, správa LIANE doporučuje Thunderbird či některýz (Outlook, Outlook Express, Windows Mail). K serveru se přistupuje protokolem IMAP, který je založen na vzdálené správě schránek, maily pak zůstávají na serveru mbox.tul.cz a poštovním klientem s nimi manipulujete na dálku. S poštou lze pracovat i prostřednictvím WWW rozhraní, jímž se připojíte na server webmail.tul.cz. WWW rozhraní je dnes dostupné prakticky všude. Komunikace mezi WWW serverem a klientem je samozřejmě šifrována prostřednictvím SSL, takže se nemusíte téměř ničeho obávat. Přesměrování emailů slouží, aby všechny příchozí zprávy pro vaši adresu v doméně tul.cz byly automaticky přeposílány na jinou adresu, můžete si ho aktivovat konfigurační stránce. V dlouhodobé nepřítomnosti máte možnost nastavení automatické odpovědi. Součástí mailové schránky je i antispamová kontrola příchozí pošty. K detekci virů slouží Clam AntiVirus, jehož virová databáze se aktualizuje každou hodinu.

Jak získáte účet v Liane?

Účet v síti LIANE je vytvořen všem studentům prvního ročníku na základě podkladů dodaných ze studijních oddělení jednotlivých fakult. Účty mají obvykle platnosti po celou dobu studia. Většina služeb sítě Liane je chráněna jedním ze dvou hesel: centrálním heslem a heslem pro vzdálený přístup. Centrální heslo slouží pro například k elektronické poště, nový objednávkový systém menzy, přihlášení na www.tul.cz, konfigurační formuláře atd. Heslo pro vzdálený přístup slouží pro vzdálený přístup do sítě. Používá se při připojování k některým částem Liane, jako jsou bezdrátová síť Wi-Fi, síť na kolejích, telefonické připojení či VPN koncentrátor. Další služby jako například studijní agenda STAG nejsou napojeny na autentizační systém sítě LIANE a používají svá vlastní hesla.

Wi-Fi na Technické univerzitě v Liberci

Ve vybraných častech TUL se můžete připojit i k pokrytí síte Wi-Fi jenž je též součástí Liane. Systém je navíc zapojen do projektu eduroam, díky němuž získáte na základě zdejšího účtu přístup k síti na dalších univerzitách v ČR i v zahraničí.

Připojení počítače PC nebo notebooku do Lieane přes síťový kabel¨na kolejích Harcov.

K internetu se na Harcově připojíte přes Liane a to prostřednictvím síťového kabelu. Ubytovací buňky na Harcově jsou zasíťovány Fast Ehernetem či gigabitovým Ethernetem. Za připojení k síti se neplatí žádné další poplatky, jelikož cena připojení k internetu je již zahrnuta v ceně kolejného. Kromě pevné sítě je na kolejích v omezené míře dostupná i bezdrátová síť.

Na Kolejích Harcov funguje systém připojení přes autentizaci protokolem IEEE 802.1X. Počítače se nijak neregistrují, autentizují se jejich uživatelé, podobně jako v bezdrátové síti. Více o instalaci pro různé operační systémy najdete na http://liane.tul.cz

Nejprve PC nebo notebook připojte do síťové zásuvky. Nastavte síťovou kartu, aby získávala komunikační parametry automaticky protokolem DHCP. Poté nakonfigurujeme autentizační mechanismus 802.1X. Pokud dosud nemáte heslo pro vzdálený přístup, vytvořte si je. Po úspěšné autentizaci počítač obdrží IP adresu z adresního rozsahu školy a umožní vám přístup do sítě Liane i na Internet. Pokud chcete do kolejní sítě připojit nový počítač, musíte do něj potřebný certifikát instalovat jinak než po síti, například z flashky. Pokud máte na pokoji více PC, či notebooků než zásuvek, je povoleno nepřímé připojení dalších počítačů například přes ethernetový switch. Pro řešení případných problémů s připojením počítačů v areálu kolejí Harcov je k dispozici místní správa sítě. Najdete ji v suterénu budovy B.

Změna centrálního hesla - http://liane.tul.cz/heslo/
Změna hesla pro vzdálený přístup - http://liane.tul.cz/radius/
Konfigurace pošty - http://liane.tul.cz/mail/

Připojení počítače PC nebo notebooku do Lieane přes síťový kabel na Technické univerzitě.

Síť LIANE je v areálu univerzity rozvedena kroucenou dvojlinkou a používá technologii Gigabit či Fast Ethernet s přenosovou rychlostí 1 Gb/s nebo 100 Mb/s. K připojení do ethernetové sítě potřebujete ethernetovou síťovou kartu pro kroucenou dvojlinku tedy UTP kabel.

Koleje Harcov

Kontakt: Koleje a Menzy, 17. listopadu 584, 460 15 Liberec 15,

http://koleje.tul.cz/kontakty/

http://koleje.tul.cz/uredni-deska/ obsahuje například: ceník dlouhodobého ubytování pro hosty na kolejích, ceník půjčovného a sankčních poplatků, ceník ubytování pro hosty na kolejích TUL, ceník ubytování pro studenty na kolejích TUL - Harcově, informace o ubytování prvních ročníků na kolejích Harcov, Kolejní řád kolejí Harcov, letní ubytování a stěhování na rezervace,  provozní doby kolejí Harcov, ukončení ubytování na kolejí cg Harcov, vybavení pokojů - sankční poplatky a závazné pokyny k platbám kolejného v areálu Harcov.

 

Není to jen o štěstí - Internetová Seznamka - seznamování a rande. AutoTuning galerie a wallpapers Autotuning. SMS zdarma do všech sítí O2, T-mobile, Vodafone SMS úplně zdarma. Internetové zpravodajství a novinky ze světa i z domova zprávy. Autobazar to je auto inzerce kde najdete nové i ojeté vozy Auto Inzerce zdarma. Internetová seznamka, sexseznamka a flirt, osudová Seznamka štěstí. Webová online hra Travian, Galové, Římané a Germáni. Hledáte práci, zaměstnání, práci na doma? Domácí práce a práce doma. Jednoduché online seznamování nebylo nikdy jednoduší seznamte se a hurá na rande, Seznamka Práce na internetu, seznam volných míst, lepší než úřad práce Práce. Brigády a výdělky nejen na prázdniny. Dlouhodobé Brigády. Podnikání na internetu, multi level marketing MLM  Ekologická drogerie a kosmetika od Eurony přímo od výrobce. Web hry a online internetové gamesy Online flash hry zdarma. Plyšové hračky pro každého, nejen pro děti. Chcete začít včelařit? Přinášíme kompletní sortiment včelařských potřeb. Včelaření a včelařství to vše na včelařské potřeby pro zájmové včelaře i profesionály. Přinášíme vám informace o včelaření. Včelařské potřeby a včelařská prodejna pro začínající včelaře i včelí farmy. Včelí produkty a bazarové včelařské potřeby najdete na Včelařská inzerce a máme pro vás i návody, rady a tipy Jak začít včelařit. Začít včelařit je snadné a levné.